0
Winkelmand

Wafels met kersen en mascarponeroom

Probeer ook eens wafels met kersen en mascarponeroom!

Bereiding
Ingredi├źnten

Bereiding

  1. Breng de kersen met het sap, het kruidnagelpoeder, de kaneel en wat suiker aan de kook, draai het vuur laag, laat kort koken en bind het vocht met allesbinder of aangeroerde maïzena.
  2. Klop de mascarpone met de mixer los met de suiker en de melk.
  3. Leg de wafels op de bordjes. Verdeel er de warme kersencompote over. Schep er een flinke lepel van de mascarponeroom naast.
  4. Lekker als dessert of bij een kop koffie of thee.

Ingredi├źnten

6 personen

600 gram kersen zonder pit op siroop

1 mespunt kruidnagelpoeder

theelepel kaneelpoeder (naar smaak toevoegen)

suiker (naar smaak toevoegen) naar smaak

allesbinder (naar smaak toevoegen)
of
maizena (naar smaak toevoegen) aangelengd

6 (Luikse) wafels pak

voor de mascarponeroom

250 gram mascarpone

2 eetlepels suiker

5 eetlepels melk

Ingredi├źnten

Voor 6 personen

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
510
Koolhydraten
52
Vetten
30
Verzadigde vetten
17
Eiwitten
7
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0