0
Winkelmand

Warmgerookte zalm met asperges en Hollandse garnalen

Een echt voorgerecht voor kerstavond en helemaal niet moeilijk.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de harde onderkantjes van de asperges. Breng een pan met water en wat zout aan de kook en blancheer de asperges 3 minuten of tot ze beetgaar zijn.
  2. Laat goed uitlekken en houd warm.
  3. Zet een koekenpannetje op laag vuur en verwarm hierin de zalm ongeveer 5 minuten op de huidkant. Leg er een deksel op.
  4. Maak de Hollandaisesaus volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Hak de dille fijn. Roer 4 eetlepels ervan door de saus.
  6. Verdeel de asperges over 4 borden. Breek de zalm in stukjes en verdeel over de asperges.
  7. Doe dit als een streep in het midden dwars op de asperges.
  8. Schenk er ruim Hollandaisesaus over, ook weer als een streep over de zalm.
  9. Verdeel de garnalen erover. Bestrooi met wat dille en serveer warm.

Ingrediënten

4 personen

12 stuks groene asperges

200 gram warmgerookte zalm

250 ml hollandaisesaus

1 bakje verse dille

200 gram Hollandse garnalen

Ingrediënten

Voor 4 personen

EAT ME Groene aspergetips product photo
EAT ME Groene aspergetipsEAT ME Groene aspergetips5,99
Alternatief
1
Vismarine Warm gerookte zalm flakes product photo
Vismarine Warm gerookte zalm flakesVismarine Warm gerookte zalm flakes4,49
Alternatief
2
Maggi Hollandaise saus kant-en-klaar product photo
Maggi Hollandaise saus kant-en-klaarMAGGI Saus Hollandaise 250 Milliliter Brick1,29
1
8718503613376 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Hollandse garnalen product photo
Hollandse garnalenHollandse garnalen4,79
Alternatief
2

Alternatief