0
Winkelmand

Wellington met paddenstoelen, walnoten en blauwe kaas

Probeer eens deze Wellington met paddenstoelen, walnoten en blauwe kaas!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de paddenstoelen in plakjes of repen. Verhit de boter en bak hierin de paddenstoelen met de sjalotjes en knoflook 4-5 minuten.
  2. Schep ze uit de pan en meng de walnoten, tijm en de helft van de kaas erdoor. Houd apart.
  3. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de spinazie met zout en peper in gedeeltes tot de spinazie is geslonken.
  4. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  5. Bestuif het werkvlak met wat bloem. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een vierkant van circa 35x35 cm.
  6. Snijd de deeglap zo doormidden dat de ene kant iets groter is dan de andere. Bestrooi de kleinste deeglap met een dun laagje paneermeel.
  7. Leg de spinazie in een schone theedoek en druk en wring het vocht heel goed uit de spinazie, anders wordt het 1 deeg te vochtig.
  8. Verdeel de spinazie over de deeglap met paneermeel en laat de randen vrij. Schep het paddenstoelenmengsel op de spinazie en verdeel de rest van de kaas erover. Kwast de deegrand in met ei.
  9. Leg de tweede deeglap over de gestapelde vulling en druk de deegranden met een vork op elkaar. Snijd of steek eventueel uit wat extra deeg vormpjes en plak op het deeg.
  10. Snijd enkele inkepingen in de bovenkant van het deeg. Bestrijk met de rest van het 3 ei en bestrooi met sesamzaad.
  11. Bak de Wellington in de oven in circa 30 minuten knapperig en goudbruin. Snijd in plakken.

Ingrediënten

4 personen

500 gram gemengde paddenstoelen

50 gram boter

6 sjalotjes gesnipperd
of
1 rode ui gesnipperd

2 teentjes knoflook fijngehakt

100 gram walnoten grof gehakt

1 theelepel gedroogde tijm

200 gram roquefort

2 eetlepels olijfolie

400 gram spinazie panklaar

1 eetlepel bloem om te bestuiven

450 gram bladerdeeg ontdooid

2 eetlepels paneermeel

1 ei losgeklopt

2 eetlepels sesamzaad

Ingrediënten

Voor 4 personen

8710725005649 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Rode uien product photo
Rode uienRood 500 g COOP0,95
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
g'woon Walnoten product photo
g'woon Walnoteng'woon Walnoten ongebrand en ongezouten 150gr2,14
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
2306740000000 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
g'woon Spinazie fijn gehakt product photo
g'woon Spinazie fijn gehaktG'woon Gehakte spinazie, diepvries 750 GRM Doos0,83
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Koopmans Bladerdeeg product photo
Koopmans BladerdeegKoopmans Bladerdeeg Origineel 450gr0,99
Alternatief
1
g'woonPaneermeel Naturel product photo
g'woonPaneermeel Naturelg'woonPaneermeel Naturel0,45
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Verstegen Sesamzaad product photo
Verstegen SesamzaadVerstegen sesamzaad 44 g Pot2,25
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
1005
Koolhydraten
49
Vetten
74
Verzadigde vetten
31
Eiwitten
30
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0