0
Winkelmand

Wildbouillon met gerookte eendenborst

Even klaar met de standaard soepjes? Probeer dan eens deze wildbouillon met gerookte eendenborst en pastinaak.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olie en fruit hierin de sjalot 3 minuten op middelhoge stand. Voeg de pastinaak en 1 eetlepel tijm toe en roerbak nog 1 minuut.
  2. Voeg de wildfond en 1 pot water toe en laat circa 5 minuten zachtjes koken. Breng de bouillon indien nodig op smaak met zout en peper of een stukje bouillontablet.
  3. Snijd de gerookte eendenborst in zeer dunne plakjes en leg ze 2 minuten voor het serveren in de hete bouillon.
  4. Neem de pan van de warmtebron en schep de bouillon in kommetjes. Bestrooi met nog wat tijm en peper en serveer direct.

Ingrediënten

10 personen

1 theelepel olijfolie

1 sjalot fijngesnipperd

1 pastinaak geschild, in kleine blokjes

2 eetlepels tijm

2 potten wildfond
of
2 potten vleesfond

250 gram gerookte eendenborst

Ingrediënten

Voor 10 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
8718868261564 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.1,95
1
8710236080760 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710236080746 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
2387634000000 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
90
Koolhydraten
4
Vetten
4
Verzadigde vetten
1
Eiwitten
9
Vezels
1
Zout
0.5
Suiker
0