0
Winkelmand

Witlofsalade met walnoten en blauwe kaas

Probeer ook eens deze witlofsalade met walnoten en blauwe kaas!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd eventueel de binnenste kern uit de witlofstronkjes en snijd het lof in schuine reepjes.
  2. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan.
  3. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  4. Schep de dressing, de helft van de noten en de helft van de blauwe kaas door de witlofreepjes. Verdeel de plakjes peer erover en bestrooi met de rest van de noten en blauwe kaas.
  5. Lekker met stokbrood.

Ingrediënten

4 personen

4 stronken witlof ca. 400 g

50 gram walnoten

100 gram roquefort
of
100 gram danish blue verkruimeld

2 peren geschild, in plakjes

voor de dressing

0.5 eetlepel mosterd

1 scheutje balsamicoazijn
of
1 scheutje witte wijnazijn

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel honing

Ingrediënten

Voor 4 personen

2135900000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Walnoten product photo
g'woon Walnoteng'woon Walnoten ongebrand en ongezouten 150gr2,14
Alternatief
1
Coop Roquefort product photo
Coop RoquefortCoop Roquefort2,93
Alternatief
1
Castello Danablu traditional product photo
Castello Danablu traditionalCastello Molt kaas 50+ Danablue 125gr1,35
Alternatief
1
Conference peren product photo
Conference perenConference peren1,99
Alternatief
1
Marne Franse mosterd mild product photo
Marne Franse mosterd mildFranse mosterd 235 gr0,99
Alternatief
1
Monini Balsamico azijn product photo
Monini Balsamico azijnMonini azijn Balsamico Wijn 250 milliliter2,87
Alternatief
1
g'woon Wijnazijn wit product photo
g'woon Wijnazijn witg'woon Wijnazijn wit1,99
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
8710624218324 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
310
Koolhydraten
13
Vetten
24
Verzadigde vetten
7
Eiwitten
8
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0