0
Winkelmand

Witlofschotel met kaas en mosterd

Probeer ook eens deze witlofschotel met kaas en mosterd!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng water met zout aan de kook. Snijd de stronkjes witlof door en snijd de harde kern weg. Kook de witlof in circa 5 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
  2. Droog de boterhammen in de broodrooster of oven zonder dat ze verkleuren.
  3. Verwarm de boter en roer de bloem erdoor tot deze van de bodem van de pan loslaat. Giet al roerende de warme melk erbij en breng de saus op middelhoge stand aan de kook.
  4. Roer 2/3 van de kaas door de saus en laat deze al roerende smelten. Breng de saus op smaak met de mosterd en tijm en eventueel zout en peper.
  5. Verwarm de oven op 200°C. Spreid de aardappelschijfjes uit op een ingevette bakplaat en bestrooi ze met zout en peper.
  6. Leg de witlof in een lage ovenschaal en giet de kaassaus er gelijkmatig overheen.
  7. Verkruimel de boterhammen en vermeng dit met het restant geraspte kaas. Verdeel dit kruimelmengsel over de saus.
  8. Bak de aardappelschijfjes hoog in de oven en zet de witlofschotel een etage lager. Bak alles in circa 20 minuten bruin en gaar.
  9. Lekker met gebakken vis of krokante speklapjes.

Ingrediënten

4 personen

1 kilogram witlof

4 sneeën wit brood zonder korst

25 gram boter
of
25 gram margarine

25 gram bloem

125 milliliter melk warm

150 gram belegen kaas geraspt

2 eetlepels mosterd

1 eetlepel gedroogde tijm

450 gram aardappelschijfjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

Witlof zak product photo
Witlof zakWitlof zak2,19
Alternatief
2
Molenbrood Vloerbrood wit product photo
Molenbrood Vloerbrood witMolenbrood Vloerbrood wit2,59
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Becel Margarine light product photo
Becel Margarine lightBecel Margarine light3,19
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1
Melkan Jong belegen 48+ kaas stuk product photo
Melkan Jong belegen 48+ kaas stukMelkan Gouda Jong-Belegen 48+ 930g8,71
Alternatief
1
Marne Franse mosterd mild product photo
Marne Franse mosterd mildFranse mosterd 235 gr0,99
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Aardappelschijfjes product photo
AardappelschijfjesSU AARDAPPELSCHIJFJES 450G0,82
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
440
Koolhydraten
45
Vetten
19
Verzadigde vetten
11
Eiwitten
19
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0