0
Winkelmand

Witlofschotel met mascarpone en ham

Probeer ook eens deze wiitlofschotel met mascarpone en ham!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwijder de harde kern van de gehalveerde stronkjes witlof. Verwarm de boter ineen pan en laat de witlof hierin een paar minuten zachtjes om en om bakken.
  2. Giet de bouillon erbij en laat de witlof zonder deksel op de pan in 10 minuten beetgaar worden.
  3. Schep de witlof uit de bouillon en laat goed uitlekken. Kook ondertussen de bouillon verder in tot de helft over is en roer de tijm en mascarpone erdoor.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol steeds 2 halve stronkjes in 1 plak ham en leg ze in de ovenschaal.
  5. Breng de mascarponesaus op smaak met zout en peper engiet dit over de rolletjes. Bestrooi met de kaas en bak in circa 15minuten bruin.

Ingrediënten

4 personen

1 eetlepel boter

6 stronken witlof gehalveerd

300 milliliter groentebouillon

1 theelepel gedroogde tijm

100 gram mascarpone

6 plakjes Italiaanse rauwe ham

50 gram Parmezaanse kaas versgeraspt

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Halvarine product photo
g'woon Halvarineg'woon Halvarine 500gr0,75
Alternatief
1
Witlof zak product photo
Witlof zakWitlof zak2,09
Alternatief
1
7613032868895 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Galbani Mascarpone product photo
Galbani MascarponeGalbani Mascarpone 250G2,35
1
Trots van Coop Authentieke prosciutto crudo product photo
Trots van Coop Authentieke prosciutto crudoRauwe, gedroogde, 10 maanden gerijpte ham3,41
Alternatief
1
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padanoCoop Grana padano2,88
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
250
Koolhydraten
4
Vetten
20
Verzadigde vetten
12
Eiwitten
13
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0