0
Winkelmand

Witlofstamppot met geitenkaas en spekjes

Probeer ook eens deze witlofstamppot met geitenkaas en spekjes!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappels in water met zout in 20 minuten gaar.
  2. Snijd intussen eventueel de binnenste kern uit de witlofstronkjes en snijd het lof in smalle reepjes.
  3. Verwarm de melk. Giet de gare aardappels af en maak er met de melk, nootmuskaat, zout en peper een luchtige puree van.
  4. Schep de geitenkaas en witlofreepjes erdoor en houd even warm.
  5. Bak intussen in een droge hete koekenpan de spekblokjes krokant. Verdeel de spekjes voor het serveren over de stamppot.

Ingrediënten

4 personen

750 gram kruimige aardappels geschild

4 stronken witlof ca. 400 g

100 milliliter melk

nootmuskaat (naar smaak toevoegen) naar smaak, versgeraspt

200 gram zachte geitenkaas verkruimeld

200 gram mager gerookt spek in blokjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

Kruimige aardappelen groen product photo
Kruimige aardappelen groenKruimige aardappelen groen3,99
Alternatief
1
Witlof zak product photo
Witlof zakWitlof zak2,09
Alternatief
1
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalenVerstegen nootmuskaat gemalen 40 g Pot3,19
Alternatief
1
Coop Jong belegen geitenkaas plakken product photo
Coop Jong belegen geitenkaas plakkenCoop Jong belegen geitenkaas gesneden3,50
Alternatief
1
Spekreepjes gerookt duo product photo
Spekreepjes gerookt duoCoop Spekreepjes Gerookte 0.250 kg Tray3,79
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
460
Koolhydraten
33
Vetten
26
Verzadigde vetten
6
Eiwitten
22
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0