0
Winkelmand

Witlofstamppot met katenspek en bosui

Probeer ook eens deze witlofstamppot met katenspek en bosui!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de helft van het katenspek in reepjes. Kook de aardappels met zout gaar.
  2. Bak de spekreepjes in een droge, hete koekenpan krokant en schep ze uit de pan.
  3. Rooster de overgebleven spekplakjes in de pan en houd apart.
  4. Stamp de gare aardappels met de kruidenkaas tot puree en schep de spekreepjes, bosui en witlof erdoor. Warm even mee.
  5. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Serveer de stamppot met de plakjes spek erop

Ingrediënten

4 personen

400 gram katenspek

1 kilogram kruimige aardappels geschild, in stukken

125 gram kruidenroomkaas

4 lente-/bosuitjes in ringetjes

500 gram witlof gewassen, in smalle reepjes

nootmuskaat (naar smaak toevoegen) naar smaak, versgeraspt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Coop Katenspek breed 1 ster product photo
Coop Katenspek breed 1 sterKatenspel breed.2,13
Alternatief
4
Kruimige aardappelen groen product photo
Kruimige aardappelen groenKruimige aardappelen groen4,29
Alternatief
1
Garlan Roomkaas kruiden product photo
Garlan Roomkaas kruidenGarlan Roomkaas kruiden0,75
Alternatief
1
3545 product photo
4
Momenteel niet beschikbaar
2135900000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalenVerstegen nootmuskaat gemalen 40 g Pot3,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
690
Koolhydraten
54
Vetten
41
Verzadigde vetten
18
Eiwitten
23
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0