0
Winkelmand

Witlofstamppot met zachte geitenkaas en spekjes

Probeer eens deze witlofstamppot met zachte geitenkaas en spekjes!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Snijd intussen eventueel de binnenste kern uit de witlofstronkjes en snijd het lof in smalle reepjes.
  2. Verwarm de melk. Giet de gare aardappels af en maak er met de melk, nootmuskaat naar smaak, zout en peper een luchtige puree van.
  3. Schep de geitenkaas en de witlofreepjes erdoor en houd even warm.
  4. Bak intussen in een droge, hete koekenpan de spekblokjes krokant.
  5. Verdeel de spekjes voor het serveren over de stamppot.

Ingrediënten

4 personen

750 gram kruimige aardappels geschild

400 gram witlof

100 milliliter melk

nootmuskaat (naar smaak toevoegen)

200 gram zachte geitenkaas in blokjes

200 gram zachte geitenkaas in blokjes

200 gram magere spekreepjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

Kruimige aardappelen groen product photo
Kruimige aardappelen groenKruimige aardappelen groen3,99
Alternatief
1
Witlof zak product photo
Witlof zakWitlof zak2,09
Alternatief
1
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalenVerstegen nootmuskaat gemalen 40 g Pot3,19
Alternatief
1
Coop Jong belegen geitenkaas plakken product photo
Coop Jong belegen geitenkaas plakkenCoop Jong belegen geitenkaas gesneden3,50
Alternatief
1
Slagerskwaliteit gerookte spekreepjes product photo
Slagerskwaliteit gerookte spekreepjesSlagerskwaliteit gerookte spekreepjes3,79
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
385
Koolhydraten
30
Vetten
19
Verzadigde vetten
9
Eiwitten
21
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0