0
Winkelmand

Witte asperge lasagne

Een oer-Hollandse groente verwerkt tot Italiaanse klassieker. Buon appetito!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng 2 pannen met water aan de kook. Schil de asperges, verwijder ± 2 cm van de (harde) onderkant af en snijd de asperges in 3 gelijke stukken.  Kook de asperges - afhankelijk van de dikte - in 3 tot 4 minuten beetgaar.
  2. Schep voorzichtig uit de pan en spoel af onder koud water. Voeg nu de lasagnebladen aan dezelfde pan kokend water toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Rasp ondertussen de schil van de citroen en verhit de olijfolie in een steelpan. Fruit hierin knoflook op laag vuur. Voeg 4 eetlepels kookvocht, de ricotta, de helft van de Parmezaanse kaas en een snufje tijm toe.
  4. Roer in 1 minuut tot een egale saus en breng op smaak met peper en zout. Voeg tenslotte de asperges toe, schep om en zet het vuur uit.
  5. Leg op elk bord een lasagnevel en verdeel eenderde van de asperge/ricottasaus over de bladen, herhaal dit 2 maal.
  6. Maak het gerecht af met een klein vleugje citroenrasp, een snufje tijm, de Parmezaanse kaas en peper.

Ingrediënten

4 personen

20 witte asperges

12 lasagnebladen

175 gram ricotta

50 gram Parmezaan

1 citroen

1 teen knoflook fijngehakt

1 theelepel rozemarijn

2 eetlepels olijfolie

peper en zout (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

8717662025693 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
8006013989433 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Ricotta product photo
RicottaGalbani ricotta 250 gr2,45
1
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padanoCoop Grana padano2,88
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
8712200757203 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
8715800000595 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief