0
Winkelmand

Witte asperges met gerookte zalm en kappertjessaus

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de asperges en verwijder de houtachtige uiteinden. Smelt de boter in een koekenpan op een lage stand en bak hierin de asperges in circa 12 minuten gaar.
  2. Meng intussen de ingrediënten voor de saus. Leg 4 asperges op elk bord en verdeel de zalm erover.
  3. Lepel de saus erover en garneer eventueel met nog wat dille.

Ingrediënten

4 personen

12 witte asperges

3 eetlepels boter

50 gram gerookte zalm

voor de saus

6 eetlepels mayonaise

2 eetlepels kwark

1 eetlepel citroensap

1 eetlepel kappertjes

0.5 bosje dille

6 kleine zoetzure augurkjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

 product photo
witte asperges
Alternatief
Croma Wikkel product photo
Croma Wikkel1,55
Alternatief
1
 product photo
gerookte zalm
Alternatief
Zaanse Mayonaise product photo
Zaanse Mayonaise0,81
Alternatief
1
Melkan Magere Franse kwark product photo
Melkan Magere Franse kwark0,99
Alternatief
1
Limonino Citroensap product photo
Limonino Citroensap0,22
1
Carbonell Kappertjes product photo
Carbonell Kappertjes1,65
1
Verse dille product photo
Verse dille1,53
Alternatief
1
g'woon Augurken groot zoetzuur product photo
g'woon Augurken groot zoetzuur2,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
340
Koolhydraten
6
Vetten
32
Verzadigde vetten
9
Eiwitten
5
Vezels
2
Zout
1.1
Suiker
0