0
Winkelmand

Witte risotto met oesterzwammen

Probeer eens deze witte risotto met oesterzwammen!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe een scheut olijfolie in de pan en bak de bleekselderij, wortel, knoflook, ui en tijm glazig.
  2. Schep de groenten met een schuimspaan uit de pan en laat het vocht achterblijven.
  3. Zet het vuur iets hoger en voeg de risotto aan het bakvocht toe.
  4. Roer totdat alle korrels door een laagje vocht omhuld worden.
  5. De rijst mag niet aanbakken, dus zet het vuur iets lager en blus af met een scheutje witte wijn.
  6. Laat de wijn verdampen en voeg dan soeplepel voor soeplepel de bouillon toe.
  7. Zorg dat de risotto steeds onder een laagje bouillon staat en blijf roeren. Het duurt ongeveer 20 minuten voordat de korrel zacht is geworden en de risotto alle bouillon heeft opgenomen.
  8. De risotto moet beetgaar zijn, hij gaart namelijk nog door als je hem van het vuur afhaalt.
  9. Voeg de mascarpone en een scheutje slagroom toe en breng de risotto op smaak met zout, peper en citroensap.
  10. Maak spiesjes van oesterzwammen en gril deze in de grillpan.
  11. Besprenkel ze met een scheutje olijfolie.
  12. Schep de risotto op de borden en verdeel de mozzarella er in stukjes over.
  13. Maak af met een beetje citroenrasp en serveer met de spiesjes.

Ingrediënten

6 personen

olijfolie om in te bakken (naar smaak toevoegen)

2 stengels bleekselderij fijngesneden

0.5 wortel fijngesneden

3 tenen knoflook fijngesneden

1 rode ui fijngesneden

5 takjes tijm

1 kilogram risottorijst

1 scheut witte wijn

1 liter bouillon

50 milliliter slagroom

100 gram mascarpone

2 citroenen uitgeperst

2 bollen mozzarella

250 gram oesterzwammen

Ingrediënten

Voor 6 personen

g'woon Bak & braad olijfolie product photo
g'woon Bak & braad olijfolieg'woon Bak & Braad Olijf 400ml1,15
Alternatief
1
Bleekselderij product photo
BleekselderijBleekselderij1,19
Alternatief
1
Winterpeen product photo
WinterpeenWinterpeen stuks0,35
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Rode uien product photo
Rode uienRood 500 g COOP0,95
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Lassie Risotto rijst product photo
Lassie Risotto rijstLassie Risottorijst 400 gram1,49
Alternatief
3
Coop Huiswijn wit halfzoet product photo
Coop Huiswijn wit halfzoetCoop Huiswijn wit halfzoet3,99
Alternatief
1
8710624252984 product photo
Alternatief
3
Momenteel niet beschikbaar
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
1
Galbani Mascarpone product photo
Galbani MascarponeGalbani Mascarpone 250G2,35
1
3416 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
7611612160056 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Oesterzwam product photo
OesterzwamOesterzwam1,59
2

Alternatief