0
Winkelmand

Wittechocolade-anijsmousse

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Smelt 200 gram witte chocolade au bain-marie en strijk de gesmolten chocolade uit op bakpapier. Laat afkoelen en breek de chocolade vervolgens in stukken.
  2. Verwarm intussen 200 ml slagroom zonder te koken en laat hierin de steranijs circa 15 minuten trekken. Smelt de rest van de chocolade in de warme room.
  3. Laat afkoelen en verwijder de steranijs. Klop de rest van de slagroom stijf met een snufje kaneelpoeder en spatel door het chocolademengsel.
  4. Verdeel deze mousse over 4 glazen en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Verdeel voor het serveren de stukken chocolade over de glazen en bestuif met kaneelpoeder.

Ingrediënten

4 personen

450 gram witte chocolade in stukjes

400 milliliter slagroom

5 steranijs

kaneelpoeder (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Tablet wit chocolade product photo
g'woon Tablet wit chocoladeg'woon Tablet wit chocolade0,49
Alternatief
5
Melkan slagroom product photo
Melkan slagroommelkan Verse slagroom 35% vet 250ml1,25
Alternatief
2
Verstegen Steranijs product photo
Verstegen SteranijsVerstegen steranijs 4 g zakje1,53
Alternatief
1
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
965
Koolhydraten
68
Vetten
72
Verzadigde vetten
46
Eiwitten
10
Vezels
0
Zout
0.4
Suiker
0