0
Winkelmand

Witvis in beurre noisette met haricots verts

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Schep de krieltjes op een bakplaat om met de olijfolie, knoflook in de schil, rozemarijn en tijm.
  2. Bestrooi royaal met grof zeezout en bak de krieltjes in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Schep halverwege om.
  3. Kook intussen de haricots verts in circa 4 minuten beetgaar. Verhit 4 eetlepels boter in een steelpan op middelhoge stand tot de boter lichtbruin kleurt en notig begint te geuren.
  4. Voeg de hazelnoten en kappertjes toe en bak deze 1 minuut mee. Bestrooi met de peterselie en schenk de saus in een warme kom.
  5. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de visfilets in circa 3 minuten per kant gaar. Serveer de vis met wat haricots verts en de krieltjes. Schep de beurre noisette erover.

Ingrediënten

4 personen

750 gram krieltjes met schil schoongeboend

4 eetlepels olijfolie

1 bol knoflook gehalveerd

2 takjes rozemarijn gerist

2 takjes tijm gerist

500 gram haricots verts afgehaald
of
500 gram sperziebonen afgehaald

6 eetlepels boter

2 eetlepels hazelnoten gehakt

2 eetlepels kappertjes

1 handje platte peterselie fijngehakt

4 witvisfilets

Ingrediënten

Voor 4 personen

Minikrieltjes voordeelverpakking product photo
Minikrieltjes voordeelverpakkingUNBRANDED Voorgekookte minikrieltjes 600g0,95
Alternatief
2
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
Verstegen Rozemarijn product photo
Verstegen RozemarijnDe gedrooge rozemarijnblaadjes zijn heerlijk van smaak, maar doseer met mate vanwege de sterke smaak.2,09
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.1,95
1
HAK Haricots verts extra fijn product photo
HAK Haricots verts extra fijnHak Prinsessenbonen 680 g pot3,99
Alternatief
1
Sperziebonen product photo
SperziebonenSperziebonen, los1,99
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Ritter Sport Puur hele hazelnoot product photo
Ritter Sport Puur hele hazelnootDunkle Voll-Nuss1,42
Alternatief
1
g'woon Kappertjes product photo
g'woon Kappertjesg'woon Kappertjes 100gr0,79
Alternatief
1
Platte peterselie product photo
Platte peterseliePlatte peterselie0,89
Alternatief
1
Vismarine Kabeljauwfilet 4-6 stuks product photo
Vismarine Kabeljauwfilet 4-6 stuksVis Marine Kabeljauwfilet 540gr Zak4,85
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
585
Koolhydraten
38
Vetten
34
Verzadigde vetten
14
Eiwitten
28
Vezels
9
Zout
0.8
Suiker
0