0
Winkelmand

Witvis met caponata

Probeer eens deze Italiaanse witvis met caponata!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng de wijn met de sjalot, laurier en 1 takje tijm aan de kook.
  2. Laat tot de helft inkoken en giet boven een pan door een fijne zeef.
  3. Giet de room bij de gezeefde wijn en kook nog een paar minuten. Houd apart.
  4. Snijd de aubergine in plakken van 1 cm en snijd deze in blokjes van 1 cm.
  5. Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  6. Snijd de bleekselderij in de lengte 4 keer door en snijd in kleine blokjes.
  7. Schep de sinaasappelrasp en 1 eetlepel olijfolie door de bleekselderij.
  8. Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi met zeezout en (witte) peper.
  9. Verhit 4 eetlepels oijfolie en bak hierin de aubergineblokjes op middelhoge stand rondom bruin.
  10. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  11. Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe en bak nog enkele minuten.
  12. Schep de kappertjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  13. Verhit de rest van de olie en bak hierin de kabeljauw circa 6 minuten op een lage stand.
  14. Verwarm intussen de roomsaus langzaam opnieuw tot het kookpunt.
  15. Giet in een mengbeker, voeg de boter toe en klop met een staafmixer tot een schuimige saus.
  16. Keer de vis in de laatste minuut nog even om en bak op de andere kant.
  17. Verdeel de caponata over warme borden en leg er een stuk kabeljauw op.
  18. Bestrooi met de blokjes bleekselderij en garneer met tijm.
  19. Serveer de roomsaus bij de vis.

Ingrediënten

4 personen

200 milliliter droge witte wijn

1 sjalot gesnipperd

1 laurierblaadje

2 takjes tijm

100 milliliter room

1 aubergine

4 trostomaten in kwarten

1 stengel bleekselderij geschild

0.5 sinaasappel rasp

6 eetlepels olijfolie

4 kabeljauwfilets

witte peper (naar smaak toevoegen)

2 teentjes knoflook geperst

1 theelepel tomatenpuree

2 eetlepels kappertjes

100 gram zachte boter in blokjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

Coop Droge witte huiswijn product photo
Coop Droge witte huiswijnCOOP Huiswijn wit droog BIB 3L9,99
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Verstegen Laurier product photo
Verstegen LaurierVerstegen Laurier 2 g zakje1,33
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.1,95
1
Campina Room culinair product photo
Campina Room culinairCampina Roomproduct Culinair 200 ml Pak0,89
Alternatief
1
8710725015549 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Cocktail trostomaten product photo
Cocktail trostomatenCocktail trostomaten2,41
Alternatief
1
Bleekselderij product photo
BleekselderijBleekselderij1,09
Alternatief
1
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,89
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Kabeljauwfilet product photo
KabeljauwfiletCoop kabeljauwfilet 260g tray5,99
Alternatief
1
Verstegen Witte peper product photo
Verstegen Witte peperVerstegen witte peper gemalen 44 g Pot2,35
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
g'woon Tomatenpuree dubbel geconcentreerd product photo
g'woon Tomatenpuree dubbel geconcentreerdg'woon tomatenpuree dubbel geconcentreerd 140gr0,49
Alternatief
1
g'woon Kappertjes product photo
g'woon Kappertjesg'woon Kappertjes 100gr0,79
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
535
Koolhydraten
7
Vetten
42
Verzadigde vetten
19
Eiwitten
24
Vezels
3
Zout
0.8
Suiker
0