Bereiding
Ingrediënten
Bereiding
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af en zet ze opzij.
- Verwijder de buitenste krans bladeren van de bloemkool als deze een beetje hard zijn geworden of beschadigd zijn.
- Snijd de andere bladeren los en snijd de bladnerven in dunne reepjes en laat de blaadjes zelf in iets grovere stukjes.
- Verwarm de olijfolie in een wok of hapjespan. Fruit hierin de ui en voeg na een paar minuten knoflook en gember toe. Bak dit een paar minuten mee.
- Voeg een paar eetlepels water toe en vervolgens de bloemkoolbladeren, -nerven, wortel en bleekselderij en wok dit enkele minuten op middelhoog vuur zodat de groenten knapperig blijven.
- Voeg de sojasaus en het citroensap toe en roer goed voordat je eventueel nog zout toevoegt. Meng dit met de uitgelekte noedels en bestrooi met wat gehakte pinda’s.
Ingrediënten
4 personen
Voedingswaarde
- Energie
- 555
- Koolhydraten
- 71
- Vetten
- 20
- Verzadigde vetten
- 0
- Eiwitten
- 20
- Vezels
- 6
- Zout
- 1.5
- Suiker
- 0