0
Winkelmand

Wortel en spitskool met kruidencroutons

Probeer ook eens deze heerlijke wortel en spitskool met kruidencroutons!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Bestrijk de sneetjes brood met 1 eetlepel olijfolie gemengd met de pesto. Rooster ze onder een hete ovengrill.
  2. Schrap de wortel en schaaf deze in lange linten. Haal de bladeren los van de kool. Laat ze heel of snijd ze in brede repen.
  3. Blancheer de groenten 2 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een wok. Fruit hierin de knoflook.
  5. Schep de groenten, roomkaas en citroensap erdoor en roerbak tot de kaas gesmolten is. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Snijd het brood in kleine blokjes en strooi deze voor het serveren over het gerecht.

Ingrediënten

2 personen

2 sneeën bruinbrood

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel pesto

300 gram winterwortels

0.5 kleine spitskool

1 teentje knoflook geperst

200 gram roomkaas

1 eetlepel citroensap

Ingrediënten

Voor 2 personen

Duopak glutenvrij brood bruin product photo
Duopak glutenvrij brood bruinDuopak glutenvrij brood bruin1,49
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Polli Pesto a la genovese product photo
Polli Pesto a la genovesePolli pesto alla genovese 190gr0,92
Alternatief
1
Winterpeen product photo
WinterpeenWinterpeen stuks0,35
Alternatief
3
Spitskool product photo
SpitskoolSpitskool1,39
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Monchou Verse Roomkaas product photo
Monchou Verse RoomkaasMonChou Roomkaas Verse 100 g Wikkel1,25
Alternatief
2
Lemondor Citroensap product photo
Lemondor CitroensapLemon Plus lemon juice with flavoured oil 125 ml0,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
755
Koolhydraten
37
Vetten
54
Verzadigde vetten
24
Eiwitten
23
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0