0
Winkelmand

Wortelcake met kokos

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit 700 ml water met 300 gram suiker tot de suiker is opgelost. Voeg de winterpeen toe en kook circa 30 minuten.
  2. Verwarm de oven voor op 175ºC. Klop de boter met de overige suiker luchtig.
  3. Voeg al kloppend een voor een de eieren toe. Voeg de limoenrasp, bloem, bakpoeder en kokos toe en klop kort tot een glad beslag.
  4. Neem de wortels uit de siroop en leg ze met de gesneden kant op de bodem van de vorm. Giet het beslag erover en strijk glad met een spatel.
  5. Bak de cake in de oven in circa 50 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake iets afkoelen, keer om en bestrooi met kokos.

Ingrediënten

10 personen

550 gram suiker

2 kleine winterpenen in de lengte gehalveerd

250 gram zachte boter

4 eieren

1 limoen rasp

250 gram bloem

3 theelepels bakpoeder

kokosrasp (naar smaak toevoegen) om te bestrooien

kokosrasp (naar smaak toevoegen) om te bestrooien

Ingrediënten

Voor 10 personen

Van Gilse Kristalsuiker product photo
Van Gilse KristalsuikerVan Gilse Kristalsuiker 1 Kilogram Stazak0,71
Alternatief
1
Winterpeen product photo
WinterpeenWinterpeen stuks0,35
Alternatief
1
8719200018105 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Limoenen product photo
LimoenenVerpakt per 3 stuks. Fairtrade1,29
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Dr. Oetker Backin bakpoeder product photo
Dr. Oetker Backin bakpoederDr. Oetker Backin bakpoeder0,59
Alternatief
1
8718924017227 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
580
Koolhydraten
75
Vetten
28
Verzadigde vetten
19
Eiwitten
7
Vezels
3
Zout
0.1
Suiker
0