0
Winkelmand

Wortelcarpaccio met sinaasappel

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan en houd apart. Breng een pan met water en een schepje zout aan de kook.
  2. Schil met een kaasschaaf of dunschiller lange plakken van de wortel en blancheer ze 30 seconden in het kokende water. Schep uit de pan en leg meteen 1 minuut in een kom met koud water. Laat goed uitlekken.
  3. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de dikke schil van de sinaasappels af tot aan het vruchtvlees. Snijd de sinaasappels vervolgens in heel dunne plakken.
  5. Schik de wortel en sinaasappel op 4 borden en bedruppel met de dressing. Bestrooi met het amandelschaafsel.

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels amandelschaafsel

4 middelgrote winterpenen geschrapt

2 handsinaasappels

voor de dressing

1 bolletje stemgember fijngehakt

1 eetlepel honing

1 eetlepel citroensap

2 eetlepels olijfolie

Ingrediënten

Voor 4 personen

Dr. Oetker Amandelschaafsel product photo
Dr. Oetker AmandelschaafselDR. OETKER AMANDELSCHAAFSEL1,45
Alternatief
1
Winterpeen product photo
WinterpeenWinterpeen stuks0,35
Alternatief
1
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,99
Alternatief
1
Go Tan Stemgember product photo
Go Tan StemgemberGo Tan Stemgember1,85
1
8710624218324 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Limonino Citroensap product photo
Limonino CitroensapLimoChef Citroensap 100 ml0,22
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
180
Koolhydraten
20
Vetten
9
Verzadigde vetten
1
Eiwitten
2
Vezels
6
Zout
0.1
Suiker
0