0
Winkelmand

Wortelrisotto met krokant spek

Probeer eens deze wortelrisotto met krokant spek!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui. Voeg de rijst toe en roer tot om alle korrels een laagje olie zit. Voeg de wortel toe en bak circa 2 minuten.
  2. Voeg 1/4 van de bouillon toe en blijf roeren tot het meeste vocht is opgenomen door de rijst. Blijf dit circa 20 minuten herhalen met steeds een scheutje bouillon tot de rijst beetgaar is.
  3. Bak intussen in een droge, hete koekenpan het ontbijtspek krokant. Breng de risotto op smaak met zout en peper en roer de helft van de kaas erdoor.
  4. Verdeel de risotto over 4 borden en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en de peterselie. Leg per bord 2 plakjes knapperig spek erop.

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels olijfolie

1 ui gesnipperd

200 gram risottorijst

4 winterpenen geraspt

700 milliliter kippenbouillon

8 plakjes ontbijtspek

50 gram Parmezaanse kaas geraspt

1 eetlepel peterselie fijngehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Grano ui product photo
Grano uiTop! van Coop Ui XL0,49
Alternatief
1
Lassie Risotto rijst product photo
Lassie Risotto rijstLassie Risottorijst 400 gram1,49
Alternatief
1
Winterpeen product photo
WinterpeenWinterpeen stuks0,29
Alternatief
4
7613032868925 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Trots van Coop Authentieke ontbijtspek product photo
Trots van Coop Authentieke ontbijtspekOntbijtspek2,31
Alternatief
1
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padanoCoop Grana padano2,88
1
Heks'nkaas Origineel product photo
Heks'nkaas OrigineelHEKS'NKAAS® smeerdip Origineel 200 g bakje2,79
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
405
Koolhydraten
51
Vetten
15
Verzadigde vetten
6
Eiwitten
13
Vezels
6
Zout
2.8
Suiker
0