0
Winkelmand

Worteltjestaart met roomkaasvulling

Probeer eens deze worteltjestaart met roomkaasvulling!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170ºC. Vet de springvormen in.
  2. Meng de wortel met de lichtbruine basterdsuiker.
  3. Mix de eieren met de witte basterdsuiker, olie en vanillesuiker.
  4. Spatel de bloem, bakpoeder, koekkruiden, sinaasappelrasp (houd wat over voor de garnering), gehakte walnoten, rozijnen en een 1/2 theelepel zout erdoor. Schep de wortelrasp met suiker erdoor.
  5. Bekleed de bodems van de springvormen met bakpapier en verdeel het beslag over de vormen.
  6. Bak de taarten circa 45 minuten in het midden van de oven. Controleer de gaarheid door een prikker in de taart te steken: wanneer deze er droog uit komt, is de taart gaar.
  7. Meng intussen voor de vulling de roomkaas met de kwark en poedersuiker.
  8. Neem de taarten uit de vormen en laat ze iets afkoelen.
  9. Bedek 1 taart met de helft van de vulling en leg de andere taart erop. Bestrijk met de rest van de vulling.
  10. Garneer met walnoten, sinaasappelrasp en eventueel wat paaseitjes.

Ingrediënten

8 personen

700 gram wortels geraspt

250 gram lichtbruine basterdsuiker

4 eieren

150 gram witte basterdsuiker
of
150 gram suiker

250 milliliter zonnebloemolie

2 zakjes vanillesuiker

375 gram bloem gezeefd

10 gram bakpoeder

2 theelepels koekkruiden

1 sinaasappel rasp

1 handje walnoten om te garneren

1 handje walnoten om te garneren

50 gram blanke rozijnen

paaseitje (naar smaak toevoegen) om te garneren

voor de vulling

350 gram roomkaas naturel

100 gram kwark

100 gram poedersuiker

Ingrediënten

Voor 8 personen

Snackworteltjes voordeelverpakking product photo
Snackworteltjes voordeelverpakkingUnbranded Snack worteltjes 350 GRM VERPAKT1,45
Alternatief
2
Van Gilse Lichte basterdsuiker product photo
Van Gilse Lichte basterdsuikerVan Gilse Lichte Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,99
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Van Gilse Witte basterdsuiker product photo
Van Gilse Witte basterdsuikerVan Gilse Witte Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,99
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
g'woon Zonnebloemolie product photo
g'woon Zonnebloemolieg'woon Zonnebloemolie1,75
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanillesuiker product photo
Dr. Oetker VanillesuikerDr. Oetker Vanillesuiker 8 g Zakje0,69
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Dr. Oetker Backin bakpoeder product photo
Dr. Oetker Backin bakpoederDr. Oetker Backin bakpoeder0,59
Alternatief
1
Verstegen Mix voor koek & speculaas product photo
Verstegen Mix voor koek & speculaasVerstegen kruidenmix voor koek en speculaas 40 g Pot1,65
Alternatief
1
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,99
Alternatief
1
g'woon Walnoten product photo
g'woon Walnoteng'woon Walnoten ongebrand en ongezouten 150gr2,14
Alternatief
1
g'woon Blanke rozijnen product photo
g'woon Blanke rozijnenG'Woon rozijn blanke 375 gram2,24
1
8719956493713 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Philadelphia Roomkaas light product photo
Philadelphia Roomkaas lightPHILADELPHIA CREAM CHEESE-SOFT LIGHT GOUT FRAIS ET CREMEUX-MOINS DE M.G**/ FRISSE & ROMIGE SMAAK- MINDER VET** 200 GR1,89
Alternatief
2
Melkan Magere Franse kwark product photo
Melkan Magere Franse kwarkmelkan Magere franse kwark 500gr0,99
Alternatief
1
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,89
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
1035
Koolhydraten
109
Vetten
57
Verzadigde vetten
15
Eiwitten
18
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0