0
Winkelmand

Yoghurt-tiramisu met stroopwafels

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Verkruimel 1 pakje stroopwafels in een keukenmachine. Smelt de boter en meng deze met 2 eetlepels likeur door de koekkruimels.
  2. Verdeel het kruimelmengsel over de springvormbodem en druk dit goed aan met de bolle kant van een vochtige lepel.
  3. Halveer de rest van de stroopwafels en zet deze iets overlappend naast elkaar langs de rand van de vorm, met de snijkant op de koekbodem. Breek de stroopwafels die over zijn in kleine stukjes.
  4. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Verwarm de koffie zonder te koken met de rest van de likeur. Knijp de gelatine goed uit en los deze al roerend op in de warme koffie.
  5. Meng het gelatinemengsel door de yoghurt en spatel de slagroom erdoor. Schenk de helft van dit mengsel op de koek-bodem in de springvorm. Verdeel daarover de stroopwafelstukjes en daarover de rest van het yoghurtmengsel.
  6. Laat het nagerecht minimaal 3 uur in de koelkast opstijven. Verwijder de rand van de vorm. Meng de cacao en kaneelpoeder en bestuif de tiramisu met dit mengsel.

Ingrediënten

8 personen

2 pakjes stroopwafels

75 gram boter

5 eetlepels amandellikeur

9 blaadjes witte gelatine

50 milliliter sterke koffie

500 milliliter vanilleyoghurt

250 milliliter slagroom stijfgeklopt

1 theelepel cacaopoeder

1 theelepel kaneelpoeder

Ingrediënten

Voor 8 personen

8710725011534 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
8712436103782 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st. product photo
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st.Dr. Oetker Gelatine Wit 20 g0,85
1
8711741351697 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710624283865 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Melkan slagroom product photo
Melkan slagroommelkan Verse slagroom 35% vet 250ml1,25
Alternatief
1
Lindt Excellence Cacao 78% chocolade product photo
Lindt Excellence Cacao 78% chocoladeLindt Excellence Cacao 78% chocolade1,99
1
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,09
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
695
Koolhydraten
77
Vetten
38
Verzadigde vetten
22
Eiwitten
8
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0