0
Winkelmand

Zaanse pavlova

Zomerzoete verleiding! Nicole en Beau Jane´s schuimdroom met chocolademousse, karamel en slagroom is pure verwennerij.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. PAVLOVA’S: verwarm de oven voor op 175 graden. Klop in een schone kom de eiwitten alvast een beetje stijf met de mixer.
  2. Voeg beetje bij beetje al mixend 2/3 van de suiker toe.
  3. Maak een papje van de azijn en maïzena en mix dit erdoor. Als dit volledig is opgenomen stop je het mixen. Spatel voorzichtig de overige suiker door het mengsel. Het schuim is goed als het stijve pieken krijgt.
  4. Bedek 2 bakplaten met bakpapier; teken er eventueel van tevoren cirkels op met een doorsnee van 25 cm. Spatel op elke bakplaat de helft van het schuim en spreid uit tot ongeveer 2 centimeter dik.
  5. Laat beide schuimlagen zo’n 1,5 uur in de oven drogen. Als de onderkant droog is zijn ze goed, haal ze dan meteen van de bakplaat. Leg tot gebruik op de serveerschaal.
  6. KARAMEL: zet een pan op laag vuur en verhit suiker en water. De suiker moet volledig onder water staan. Verhit het mengsel tot het begint te pruttelen en geleidelijk van kleur verandert. Let op: heb geduld want dit kan even duren en tijdens dit proces mag je NIET roeren. De karamel moet een mooie goudbruine kleur krijgen. Zorg dat hij niet te donker wordt, want dan is de karamel al te ver en deze smaak krijg je er niet meer uit.
  7. Als de karamel de juiste kleur heeft voeg je de boter toe. Dit mengsel gaat iets pruttelen. Roer 1 à 2 minuten door tot de boter volledig is opgelost. Voeg heel voorzichtig de slagroom toe. Houd afstand en let goed op want het mengsel gaat knetteren en hitte afgeven omdat je een koude vloeistof toevoegt.
  8. Blijf maximaal 1 minuut roeren tot alles goed is opgelost. Het mengsel mag nu van het vuur. Voeg een snufje zout naar smaak toe, roer nog even door. Laat goed afkoelen tot gebruik.
  9. Klop de slagroom met de suiker lobbig. Hak de chocoladerepen in stukjes en maak de aardbeien schoon.
  10. Nu kun je gaan opbouwen! Roer de chocolademousse even door en spatel op de onderste schuimlaag. Verdeel er wat chocoladestukjes en karamel overheen en leg hier de tweede schuimlaag bovenop. Spatel er de lobbige slagroom op en sprenkel de rest van de karamel er mooi overheen. Bestrooi royaal met de rest van de gehakte chocolade en decoreer met aardbeien. Smul ze!

Ingrediënten

10 personen

6 eiwitten

200 gram suiker

1 theelepel azijn

1 theelepel mazena

2 bekers chocolademousse

200 gram suiker

100 milliliter water

90 gram roomboter

325 milliliter slagroom

1 snufje zout zeezout

3 chocoladerepen bijv. puur, melk, wit of hazelnoot

1 doosje aardbei

Ingrediënten

Voor 10 personen

8715295001824 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Bio+ Natuurazijn product photo
Bio+ NatuurazijnBio+ natuurazijn 1l fles0,99
Alternatief
1
Duryea Maizena 250G 16x product photo
Duryea Maizena 250G 16xMAIZENA STARCH 16X250G BOX EB ITNL0,59
1
Almhof Chocolademousse original product photo
Almhof Chocolademousse originalAlmhof Chocolade mousse original1,45
Alternatief
2
8710624344443 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Roomboter ongezouten product photo
Roomboter ongezoutenSuperunie Roomboter Ongezouten Zuivelmeester 40x250g Doos1,89
Alternatief
1
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
2
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
g'woon Chocoladereep melk product photo
g'woon Chocoladereep melkg'woon Melkchocolade 100 g1,19
Alternatief
1
Aardbeien product photo
AardbeienCoop Aardbeien Klasse I 0,4 kg Doos2,99
Alternatief
1

Alternatief