0
Winkelmand

Zalm in bietenmarinade

Zalm is natuurlijk altijd goed. Maar deze bietenmarinade maakt de zalm verrukkelijk, om je vingers bij af te likken!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de bietenpuree, citroenrasp, zeezout en helft van de dille.
  2. Leg de zalm in een schaal en bedek met het bietenmengsel. Laat minimaal 6 uur (liefst een nacht) afgedekt marineren in de koelkast.
  3. Schep het bietenmengsel van de zalm en dep de vis droog met keukenpapier.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Leg de zalm op de huidzijde in de pan en dek de pan af met aluminiumfolie. Bak de zalm in 8-10 minuten op een lage stand gaar.
  5. Serveer met de overige dille en partjes citroen.

Ingrediënten

4 personen

3 gekookte bieten gepureerd

1 citroen in partjes

4 eetlepels grof zeezout

1 bosje dille grof gehakt

600 gram zalmfilets met huid

2 eetlepels olijfolie

1 citroen in partjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

Coop Bieten met ui product photo
Coop Bieten met uiCoop Bieten met ui1,99
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
8718503613376 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710725021700 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
340
Koolhydraten
4
Vetten
22
Verzadigde vetten
4
Eiwitten
31
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0