0
Winkelmand

Zalm in citroen-roomsaus met gebakken krieltjes

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de krieltjes in circa 15 minuten gaar en goudbruin. Schep regelmatig om.
  2. Verhit de olijfolie in een andere koekenpan en fruit hierin de sjalotten 2 minuten. Voeg de kookroom, het bouillonblokje, citroenrasp en -sap toe en breng aan de kook.
  3. Leg de zalm in de saus en laat circa 5 minuten garen op middelhoge stand. Keer halverwege.
  4. Kook intussen de sperziebonen in circa 8 minuten beetgaar. Serveer de zalm met de saus, krieltjes en sperziebonen.

Ingrediënten

4 personen

1 eetlepel boter

700 gram krieltjes koelvers

2 eetlepels olijfolie

2 sjalotjes in dunne ringen

250 milliliter kookroom

1 groentebouillonblokje

0.5 citroen rasp en sap

4 zalmfilets

600 gram sperziebonen diepvries

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
8710624251093 product photo
2
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Campina Room culinair product photo
Campina Room culinairCampina Roomproduct Culinair 200 ml Pak0,89
Alternatief
2
g'woon Bouillonblokjes groenten product photo
g'woon Bouillonblokjes groenteng'woon Bouillon blokjes groenten 12x10gr0,50
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710725022103 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Sperziebonen product photo
SperziebonenUnbranded Sperziebonen 200 GRM VERPAKT1,79
Alternatief
3

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
640
Koolhydraten
41
Vetten
36
Verzadigde vetten
14
Eiwitten
33
Vezels
9
Zout
1.7
Suiker
0