0
Winkelmand

Zalm met bloemkoolcouscous en gepofte knoflook

Probeer eens deze zalm met bloemkoolcouscous en gepofte knoflook!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schep de bloemkoolkorrels in een schaal en breng op smaak met zout en peper, citroenrasp en -sap, gember en 2 eetlepels olijfolie. Schep als laatste de sjalot en verse kruiden erdoorheen.
  2. Verwarm een koekenpan en bestrijk de bodem licht met olie. Leg de stukken zalm met de huid naar beneden in de pan en bak op middelhoge stand in circa 3 minuten bijna gaar.
  3. Bak de zalm in de laatste minuut nog heel even aan de andere kant. Leg de zalm met de huid naar boven op borden en druppel er wat knoflookolie over.
  4. Bestrooi met de oregano of tijm.
  5. Serveer de bloemkoolcouscous in losse ‘kommetjes' van de slabladeren.

Ingrediënten

4 personen

0.5 bol knoflook

50 milliliter olijfolie

400 gram bloemkolen

0.5 citroen rasp en sap

1 verse gember geschild, geraspt, ca. 1 cm

1 sjalot zeer fijngesneden

1 bos peterselie fijngehakt

1 bos oregano alleen de blaadjes
of
1 bos tijm alleen de blaadjes

4 zalmmoten

4 bladeren radicchio
of
4 bladeren romainesla

Ingrediënten

Voor 4 personen

Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Bloemkool product photo
BloemkoolBloemkool is rijk aan vitamine C en vitamine K en dat is heel erg fijn, want vitamine K draagt bijvoorbeeld bij aan het sterk houden van onze botten.1,59
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Gember gemalen product photo
Verstegen Gember gemalenVerstegen gember gemalen 26 g Pot2,49
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1
Verstegen Oregano Heel product photo
Verstegen Oregano HeelVerstegen oregano 11 g Pot2,19
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
8712224000118 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Ijsbergsla product photo
IjsbergslaIjsbergsla0,79
Alternatief
1

Niet beschikbaar

radicchio
Geen product gevonden

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
405
Koolhydraten
4
Vetten
30
Verzadigde vetten
6
Eiwitten
27
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0