0
Winkelmand

Zalm met citroen en tijm in zoutkorst

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan. Leg de zalmfilets tegen elkaar aan in de ovenschaal. Maal wat peper over de vis en leg de tijm en citroen erop.
  2. Meng het zout met de eiwitten in een schaal tot een kleverig mengsel. Bedek de vis helemaal met dit zoutmengsel, zodat alle kanten goed zijn afgesloten.
  3. Zet de schaal op het rooster van de barbecue en sluit het deksel van de barbecue. Laat de vis circa 30 minuten garen. Neem de schaal van de barbecue en laat circa 5 minuten rusten.
  4. Tik de stevig geworden zoutkorst los en schep de vis op warme borden. Lekker met een aardappelsalade met kappertjes en dille.

Ingrediënten

4 personen

4 grote zalmfilets

2 takjes tijm

1 citroen schoongeboend, in 8 plakjes

1 kilogram zeezout

2 eiwitten losgeklopt

Ingrediënten

Voor 4 personen

8710725022103 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
11
8715295001824 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
370
Koolhydraten
1
Vetten
22
Verzadigde vetten
5
Eiwitten
42
Vezels
0
Zout
1.6
Suiker
0