0
Winkelmand

Zalm met kappertjes en limoensaus

Probeer ook eens deze heerlijke zalm met kappertjes en limoensaus!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Bestrooi de zalmfilets rondom met zout en peper en bestuif ze dan met bloem. Verwarm de oven voor op 75°C.
  2. Verwarm de olie en bak de zalmfilets aan elke kant 2 minuten. Neem ze uit de pan en houd ze warm in de oven.
  3. Bak de plakjes limoen in dezelfde pan om en om bruin. Leg op elk stuk zalm 2 plakjes limoen.
  4. Roer het aanbaksel in de pan los en voeg de limoenrasp en knoflook toe aan de olie.
  5. Fruit dit een paar minuten en voeg dan het limoensap, de kappertjes en de boter toe.
  6. Neem de pan van de warmtebron. Laat de boter al roerende smelten en giet deze saus over de zalmfilets. Serveer direct.

Ingrediënten

4 personen

4 diepvrieszalmfilets ontdooid

1 eetlepel bloem

2 eetlepels olijfolie

1 limoen uitgeperst, schil geraspt

1 limoen uitgeperst, schil geraspt

2 teentjes knoflook geperst

2 eetlepels kappertjes uitgelekt

2 eetlepels boter

Ingrediënten

Voor 4 personen

8717774267646 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Limoenen product photo
LimoenenVerpakt per 3 stuks. Fairtrade1,29
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
g'woon Kappertjes product photo
g'woon Kappertjesg'woon Kappertjes 100gr0,79
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
380
Koolhydraten
4
Vetten
29
Verzadigde vetten
8
Eiwitten
26
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0