0
Winkelmand

Zalm met olijven-sinaasappelgremolata

Een heerlijk Italiaans recept voor zalm met olijven-sinaasappelgremolata.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de ingrediënten voor de gremolata.
  2. Besprenkel de zalmfilets met citroensap en bestrooi met zout en peper.
  3. Gaar de zalm afgedekt 7-8 minuten in het midden van de oven (of 3-4 minuten in de magnetron op 800 Watt).
  4. Verdeel de olijven-sinaasappelgremolata over de zalmfilets en besprenkel met de olijfolie. Lekker met tagliatelle en peultjes of spinazie.

Ingrediënten

4 personen

4 zalmfilets à 150 g

2 eetlepels citroensap

2 eetlepels olijfolie extra vergine

voor de gremolata

125 gram groene olijven grof gehakt

1 sinaasappel schil geraspt

2 teentjes knoflook fijngehakt

2 eetlepels munt gehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

8710725022103 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Lemondor Citroensap product photo
Lemondor CitroensapLemon Plus lemon juice with flavoured oil 125 ml0,99
Alternatief
1
8710624027865 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Carbonell Groene olijven zonder pit product photo
Carbonell Groene olijven zonder pitCARBONELL GROENE OLIJVEN ZONDER PIT1,09
Alternatief
1
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,99
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
8710624272562 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
395
Koolhydraten
1
Vetten
30
Verzadigde vetten
6
Eiwitten
31
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0