0
Winkelmand

Zalmmousse

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de gelatine circa 5 minuten in koud water. Bekleed de schaaltjes met vershoudfolie en laat de randen overhangen, zodat je het geheel later kunt afdekken.
  2. Bekleed de vormpjes met de helft van de zalm.
  3. Verwarm het sinaasappelsap. Neem de pan van de warmtebron, knijp de gelatine uit en roer door het sap. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  4. Snijd de rest van de zalm in kleine stukjes. Meng de roomkaas goed met het gelatinemengsel. Roer de zalm, chilipoeder en de peperbessen erdoor.
  5. Klop de slagroom stijf en schep voorzichtig door het zalmmengsel.
  6. Schep dit in de vormpjes en strijk de bovenkant glad.
  7. Dek af met vershoudfolie en laat in circa 3 uur opstijven in de koelkast.
  8. Verwijder de folie en stort de mousse op bordjes. Verwijder de rest van de folie en garneer met dille.

Ingrediënten

8 personen

6 blaadjes gelatine

400 gram gerookte zalm

1 sinaasappel uitgeperst

150 gram roomkaas naturel

chilipoeder (naar smaak toevoegen) naar smaak

0.5 eetlepel vierseizoenenpeper

125 milliliter slagroom

2 takjes dille

Ingrediënten

Voor 8 personen

Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st. product photo
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st.Dr. Oetker Gelatine Wit 20 g0,85
1
8712224127945 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,99
Alternatief
1
Philadelphia Roomkaas light product photo
Philadelphia Roomkaas lightPHILADELPHIA CREAM CHEESE-SOFT LIGHT GOUT FRAIS ET CREMEUX-MOINS DE M.G**/ FRISSE & ROMIGE SMAAK- MINDER VET** 200 GR1,89
Alternatief
1
Verstegen Chilipoeder product photo
Verstegen ChilipoederVerstegen chili poeder 35 g Pot2,39
1
Coop Rode peper product photo
Coop Rode peperCoop Rode peper1,00
Alternatief
1
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
1
Verstegen Dille product photo
Verstegen DilleVerstegen dille 17 g Pot2,09
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
220
Koolhydraten
2
Vetten
17
Verzadigde vetten
9
Eiwitten
15
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0