0
Winkelmand

Zalmpotjes

Het recept voor zalmpotjes vind je hier! Eenvoudig om te maken: in een kwartier tijd heb je de potjes met zalm gevuld. Een perfect voorgerecht voor kerst.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de boter met een snuf nootmuskaat en bak hierin de zalm let 6-10 minuten op een lage stand, tot de zalm net gaar is. Verdeel de zalm over de schaaltjes en duw een beetje aan.
  2. Houd 2 theelepels bieslook apart. Voeg de rest van de bieslook toe aan het bakvet en giet dit over de zalm. Zet circa 1 uur in de koelkast, tot de boter is gestold. Garneer met de overige bieslook.
  3. Snijd het stokbrood in sneetjes. Rooster de sneetjes stokbrood. Serveer de zalmpotjes op een bordje met de sneetjes stokbrood erbij en garneer met een partje citroen.

Ingrediënten

4 personen

150 gram boter

nootmuskaat (naar smaak toevoegen)

400 gram zalmfilets

4 eetlepels bieslook fijngehakt

1 stokbrood

1 citroen in partjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalenVerstegen nootmuskaat gemalen 40 g Pot2,35
Alternatief
1
8710725022103 product photo
Alternatief
3
Momenteel niet beschikbaar
Verse bieslook product photo
Verse bieslookCoop Bieslook 20g0,92
Alternatief
1
2151020000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
665
Koolhydraten
41
Vetten
42
Verzadigde vetten
22
Eiwitten
28
Vezels
2
Zout
1.1
Suiker
0