0
Winkelmand

Zalmtompouce met botersaus

Probeer eens deze heerlijke zalmtompouce met botersaus uit!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Spoel de vis af onder koud stromend water en dep droog met keukenpapier. Snijd of hak de vis in zeer kleine blokjes. Meng de zalm in een kom met zeezout en peper. Bedruppel met wat citroensap en de olijfolie.
  2. Schep 1/3 van de dille erdoor en zet afgedekt in de koelkast. Laat de vellen filodeeg op elkaar liggen en snijd ze in 8 gelijke stukken. Verwarm voor de saus 1 theelepel boter en fruit hierin de sjalot circa 4 minuten. Voeg de bloem toe en roer 1/2 minuut over de bodem van de pan.
  3. Klop met een garde de visfond en ketjap erdoor en laat de saus op middelhoge stand 2 minuten zachtjes koken. Breng eventueel verder op smaak en laat de saus staan tot later gebruik.
  4. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  5. Leg 8 velletjes filodeeg op de bakplaat, bestrijk met gesmolten boter en bestrooi met sesamzaad. Leg hier weer een velletje deeg op en maak zo stapeltjes tot alle velletjes op zijn.
  6. Bestrijk elk laagje met boter en bestrooi steeds met sesam. Eindig met boter en sesam en bak het deeg in de oven in circa 15 minuten goudbruin. Zet de laatste 5 minuten 4 borden erbij in de oven.
  7. Verwarm de saus nogmaals en klop met een garde de koude boter in kleine blokjes erdoorheen tot een gladde saus. Neem de pan van de warmtebron.
  8. Leg op elk bord een filokrokant en schep hier 1/4 van de zalmtartaar op. Dek af met een tweede filokrokant of zet deze ertegenaan. Bedruppel met wat botersaus en serveer direct. Zet de rest van de saus op tafel.

Ingrediënten

4 personen

800 gram zalmfilets

grof zeezout (naar smaak toevoegen)

1 theelepel citroensap

1 eetlepel olijfolie extra vergine

0.5 bosje dille fijngehakt

5 vellen filodeeg ontdooid

5 eetlepels sesamzaad

voor de saus

25 gram boter koud

25 gram boter koud

1 sjalot fijngesnipperd

1 theelepel bloem

100 milliliter visfond
of
100 milliliter visbouillon

1 eetlepel ketjap manis

Ingrediënten

Voor 4 personen

8710725022103 product photo
Alternatief
5
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Lemondor Citroensap product photo
Lemondor CitroensapLemon Plus lemon juice with flavoured oil 125 ml0,99
Alternatief
1
8710624027865 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8718503613376 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Duca Filodeeg product photo
Duca FilodeegDuca Filodeeg 224g, diepvries1,39
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Verstegen Sesamzaad product photo
Verstegen SesamzaadVerstegen sesamzaad 44 g Pot2,25
2
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,38
Alternatief
1
Smaakt Visfond product photo
Smaakt VisfondSmaakt Visfond 240 ml pot4,29
1
g'woon Bouillon blokjes vis product photo
g'woon Bouillon blokjes visg'woon Bouillon blokjes vis 8x10gr0,86
Alternatief
1
Conimex Ketjap manis product photo
Conimex Ketjap manisConimex Ketjap Manis 500ML 6x1,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
580
Koolhydraten
21
Vetten
35
Verzadigde vetten
10
Eiwitten
45
Vezels
1
Zout
0.8
Suiker
0