0
Winkelmand

Zebrataart

Probeer eens deze leuke zebrataart!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Vet de springvorm in.
  2. Verwarm de oven voor op 170ºC.
  3. Meng de olie, suiker, 1 zakje vanillesuiker, melk, eieren en een snufje zout in een beslagkom en klop met een garde of handmixer door elkaar.
  4. Giet de helft van dit mengsel in een tweede kom.
  5. Zeef boven 1 kom 175 gram zelfrijzend bakmeel en meng er 1/2 theelepel bakpoeder en de citroenrasp door.
  6. Zeef boven de andere kom de rest van het zelfrijzend bakmeel en meng er de rest van het bakpoeder, de cacao en sinaasappelrasp door.
  7. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  8. Vul 1 spuitzak met het vanillebeslag en 1 spuitzak met het chocoladebeslag.
  9. Knip een puntje van de spuitzakken af.
  10. Spuit een beetje vanillebeslag in het midden van de bodem van de springvorm.
  11. Spuit in het midden van het lichte vanillebeslag een beetje chocoladebeslag en daarop weer wat vanillebeslag. Het vloeit zo iets uit in ringen, strijk niet uit.
  12. Blijf dit herhalen tot de spuitzakken leeg zijn.
  13. Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 minuten gaar.
  14. Steek een satéprikker in het midden van de cake en kijk of de prikker er schoon uitkomt: dan is de taart gaar.
  15. Laat de taart buiten de oven 10 minuten staan.
  16. Maak de rand van de taart voorzichtig los en laat de taart afkoelen.
  17. Klop de crème fraîche los met de overige vanillesuiker.
  18. Snijd als de bovenkant van de taart iets bol is deze zonodig bij.
  19. Bestrijk de bovenkant met de crème fraîche en verdeel het fruit en muntblaadjes erover.
  20. Bestrooi met poedersuiker.

Ingrediënten

8 personen

250 milliliter zonnebloemolie

250 gram suiker

2 zakjes vanillesuiker

100 milliliter melk

4 eieren

300 gram zelfrijzend bakmeel

1 theelepel bakpoeder

1 theelepel citroenrasp

40 gram cacaopoeder

1 theelepel sinaasappelrasp

200 milliliter crème fraîche

250 gram bosvruchten

poedersuiker (naar smaak toevoegen)

6 muntblaadjes om te garneren

Ingrediënten

Voor 8 personen

8710624236915 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanillesuiker product photo
Dr. Oetker VanillesuikerDr. Oetker Vanillesuiker 8 g Zakje0,69
Alternatief
1
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Bindy Zelfrijzend bakmeel product photo
Bindy Zelfrijzend bakmeelBindy Zelfrijzend bakmeel0,90
Alternatief
1
Dr. Oetker Backin bakpoeder product photo
Dr. Oetker Backin bakpoederDr. Oetker Backin bakpoeder0,59
Alternatief
1
8710466235121 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Lindt Excellence Cacao 78% chocolade product photo
Lindt Excellence Cacao 78% chocoladeLindt Excellence Cacao 78% chocolade2,09
1
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,99
Alternatief
1
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1
Ardo Bosvruchten product photo
Ardo BosvruchtenArdo Bosvruchten3,99
Alternatief
1
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,79
Alternatief
1
Verse munt voordeelverpakking product photo
Verse munt voordeelverpakkingVerse munt voordeelverpakking1,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
685
Koolhydraten
64
Vetten
43
Verzadigde vetten
10
Eiwitten
10
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0