0
Winkelmand

Zefir

Breng de bosvruchten met 150 gram suiker aan de kook. Pureer met een staafmixer en laat 8-10 minuten sudderen op een lage stand. Roer af en toe. Wrijf het…

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng de bosvruchten met 150 gram suiker aan de kook. Pureer met een staafmixer en laat 8-10 minuten sudderen op een lage stand. Roer af en toe. Wrijf het mengsel door een zeef en houd 150 gram vruchtenpuree over. Koel deze puree in een kom op water met ijsblokjes.
  2. Breng voor de siroop 100 ml water met de agar agar tegen de kook aan. Voeg de suiker toe en kook al roerend zachtjes circa 5 minuten, tot de siroop is ingedikt. Houd warm.
  3. Meng het eiwit door de koude vruchtenpuree en klop met een mixer in 8-10 minuten tot stijve pieken. Verlaag de snelheid van de mixer tot de laagste stand en giet de hete siroop in een dun straaltje bij het vruchtenschuim. Verhoog de mixersnelheid en klop nog 3 minuten tot er stevige pieken ontstaan.
  4. Schep het mengsel in de spuitzak en spuit rozetten of wolken op de bakplaat. Laat op kamertemperatuur onafgedekt 6-8 uur drogen. Haal van het bakpapier en leg de zefir op een schaal. Bestrooi licht met poedersuiker.

Ingrediënten

500 gram diepvriesbosvruchten ontdooid

1 eiwit

poedersuiker (naar smaak toevoegen) om te bestrooien

voor de siroop

175 gram suiker

6 gram agar agar

175 gram suiker

Ingrediënten

Voor 0 personen

8710624233761 product photo
2
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
8715295001824 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,89
Alternatief
1
Smaakt Agar Agar vegan product photo
Smaakt Agar Agar veganSmaakt Agar-agar vegan geleerdmiddel 5 x 7 g Zak4,69
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
90
Koolhydraten
21
Vetten
0
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
1
Vezels
1
Zout
0
Suiker
0