0
Winkelmand

Zelfgemaakte pindasaus van Nikkie de Jager

Pindasaus mag natuurlijk niet ontbreken bij de borrel! Met dit recept van Nikkie de Jager maak je deze populaire saus helemaal zelf. Voor een wat zoetere saus gebruik je alleen de basisingrediënten zoals pindakaas, ketjap manis, basterdsuiker en knoflook. Zin in pittig? Voeg een lepel sambal toe.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper de ui en hak de knoflook. Verwarm de olijfolie en fruit het mengsel 2 minuten
  2. Voeg de pindakaas, bruine suiker en de helft van het water toe. Roer tot een gladde saus.
  3. Breng op smaak met ketjap, citroensap, zout, peper en eventueel sambal.
  4. Verdun de saus met de rest van het water als deze te dik is.

Ingrediënten

6 personen

30 milliliter olijfolie

1 ui

3 teentjes knoflook

350 gram pindakaas

200 gram bruine basterdsuiker

300 milliliter water

100 milliliter ketjap manis

0.5 citroen

0.25 theelepel zout

0.25 theelepel peper

sambal (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 6 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneel3,59
Alternatief
1
Uien product photo
Uien0,79
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droog0,99
Alternatief
1
Calvé Pindakaas klein product photo
Calvé Pindakaas klein2,69
Alternatief
1
Van Gilse Donkere basterdsuiker product photo
Van Gilse Donkere basterdsuiker0,79
1
 product photo
water
Alternatief
Ketjap Manis product photo
Ketjap Manis1,89
Alternatief
1
Citroen product photo
Citroen0,69
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen Zeezout2,55
Alternatief
1
Verstegen 4 seizoenen peper product photo
Verstegen 4 seizoenen peper2,85
Alternatief
1
Conimex  Oelek Sambal product photo
Conimex Oelek Sambal1,35
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
610
Koolhydraten
50
Vetten
38
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
14
Vezels
5
Zout
1.5
Suiker
0