0
Winkelmand

Zelfgemaakte sambal

Hou jij van een beetje pit in je eten? Probeer dan eens deze verse sambal! Met een paar basis ingrediënten maak je jouw favoriete smaakmaker helemaal zelf.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de ui en knoflook fijn en bak ze aan in de olie.
  2. Snijd de pepers fijn en voeg bij de ui en knoflook. Bak 2 minuten mee.
  3. Voeg suiker, ketjap, azijn en het sap van de citroenen toe en laat 10 minuten zachtjes koken tot het iets ingekookt is.
  4. Breng op smaak met het zout.
  5. Giet de sambal heet in een gedestilleerd potje en laat de pot op zijn kop afkoelen. De sambal is zeker 3 weken te bewaren in de koelkast mits je er alleen met een schoon lepeltje in gaat.

Ingrediënten

1 grote ui

2 teentjes knoflook

20 milliliter arachideolie of

20 milliliter zonnebloemolie

250 gram rode pepers

24 gram witte basterdsuiker

32 milliliter ketjap manis

30 milliliter azijn

2 citroenen sap

4 gram zout

Ingrediënten

Voor 0 personen

Uien product photo
UienUien0,99
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
g'woon Arachideolie product photo
g'woon Arachideolieg'woon Arachideolie4,09
Alternatief
1
g'woon Zonnebloemolie product photo
g'woon Zonnebloemolieg'woon Zonnebloemolie 1000 ml1,59
Alternatief
1
Coop Rode peper product photo
Coop Rode peperCoop Rode peper1,00
Alternatief
9
Van Gilse Witte basterdsuiker product photo
Van Gilse Witte basterdsuikerVan Gilse Witte Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,95
Alternatief
1
Conimex Ketjap manis product photo
Conimex Ketjap manisConimex Ketjap Manis 500ML 6x1,99
Alternatief
1
Bio+ Natuurazijn product photo
Bio+ NatuurazijnBio+ natuurazijn 1l fles0,99
Alternatief
1
Citroen product photo
CitroenCitroen los.0,69
Alternatief
2
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
520
Koolhydraten
64
Vetten
21
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
7
Vezels
7
Zout
5.5
Suiker
0