0
Winkelmand

Zoet breekbrood

Deze toren van kaneelbroodjes maakt Pasen dit jaar onvergetelijk.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kneed van de ingrediënten voor het deeg een soepel geheel in de keukenmachine en laat het deeg minimaal 10 minuten doorkneden. Laat het deeg afgedekt 1 uur rijzen op een warme plaats.
  2. Vet een ronde bakvorm met een gat (savarin) in met wat boter of olie. Geen ronde bakvorm? Een rechthoekige bakvorm of braadslee van ongeveer 25 bij 35 centimeter bekleed met bakpapier kan ook.
  3. Meng de bruine basterdsuiker samen met de kaneel en het citroenrasp.
  4. Kneed het deeg kort door en rol het op een licht bebloemd werkblad uit tot een lap van ongeveer 30 bij 50 centimeter.
  5. Bestrijk het deeg met de gesmolten boter en strooi het suikermengsel eroverheen.
  6. Rol de lap op vanaf de lange zijde en snijd de rol in twaalf gelijke plakken. Leg de plakken in de ronde vorm in drie lagen van vier.
  7. Laat deze op een warme plek nog ongeveer 1 uur rijzen.
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de broodjes in 25 minuten gaar en goudbruin.
  9. Maak nu de garnering door de stukjes chocolade in een hittebestendige kom te doen.
  10. De slagroom verhit je in een pannetje, zodra het aan de randen begint te borrelen giet je de slagroom bij de chocolade. Roer met een spatel door tot alle chocolade is gesmolten.
  11. Doe de afgekoelde, maar nog wel vloeibare chocolade in een spuitzak en spuit over de kaneelbroodjes.

Ingrediënten

6 personen

Voor het deeg

500 gram bloem

40 gram witte basterdsuiker

10 gram zout

60 gram boter (kamertermperatuur)

250 milliliter melk (lauwwarm)

1 ei

10 gram gedroogde gist

Voor de vulling

125 gram lichtbruine basterdsuiker

1 eetlepel kaneel

1 citroen (alleen rasp)

50 gram boter

Voor het glazuur

100 milliliter slagroom

200 gram witte chocolade

Ingrediënten

Voor 6 personen

Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Van Gilse Witte basterdsuiker product photo
Van Gilse Witte basterdsuikerVan Gilse Witte Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,95
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,95
Alternatief
1
Melkan Halfvolle melk product photo
Melkan Halfvolle melkMelkan Melk Verse Halfvolle 1 l Pak met punt1,05
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
8009550000326 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Lichte basterdsuiker product photo
Van Gilse Lichte basterdsuikerVan Gilse Lichte Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,95
Alternatief
1
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,19
Alternatief
1
8422480099626 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Melkan roomboter ongezouten product photo
Melkan roomboter ongezoutenmelkan Ongezouten Roomboter 250gr2,39
Alternatief
1
Melkan Houdbare slagroom product photo
Melkan Houdbare slagroommelkan Houdbare slagroom 35% vet 200ml0,81
Alternatief
1
g'woon Tablet wit chocolade product photo
g'woon Tablet wit chocoladeg'woon Tablet wit chocolade0,49
Alternatief
2

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
815
Koolhydraten
109
Vetten
34
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
16
Vezels
3
Zout
1.8
Suiker
0