0
Winkelmand

Zoete aardappel met geroerbakte tuinbonen en chorizo

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de aardappels met het snijvlak naar beneden in de schaal en bak ze hoog in de oven in circa 15 minuten gaar. Bak intussen de chorizo in een droge, hete koekenpan op een lage stand in enkele minuten knapperig.
  2. Voeg de knoflook en tuinbonen toe en roerbak op middelhoge stand in circa 5 minuten beetgaar. Roer de kwark los met de mayonaise, kruiden en bosui en breng op smaak met zout en peper.
  3. Neem de aardappels uit de oven en leg ze met het snijvlak naar boven. Verdeel de tuinbonen en een lepel kwarksaus erover. Bestrooi eventueel met nog wat extra kruiden en serveer met de rest van de saus.

Ingrediënten

4 personen

4 zoete aardappels in de lengte gehalveerd

100 gram chorizo in kleine blokjes

2 teentjes knoflook geperst

500 gram tuinbonen diepvries, dubbel gedopt

4 eetlepels kwark

1 eetlepel mayonaise

0.5 bosje koriander fijngehakt
of
0.5 bosje munt fijngehakt

1 lente-/bosui in ringen

Ingrediënten

Voor 4 personen

2135170000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Trots van Coop Authentieke spaanse chorizo product photo
Trots van Coop Authentieke spaanse chorizoTop! van Coop Authentiek spaanse chorizo2,50
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
g'woon Tuinbonen extra fijn product photo
g'woon Tuinbonen extra fijng'woon Tuinbonen extra fijn 680g1,39
Alternatief
1
Melkan Magere Franse kwark product photo
Melkan Magere Franse kwarkmelkan Magere franse kwark 500gr0,99
Alternatief
1
Zaanse Mayonaise product photo
Zaanse MayonaiseZaanse Mayonaise tube 180ml0,85
Alternatief
1
8718503613383 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710624272562 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
3545 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
370
Koolhydraten
35
Vetten
15
Verzadigde vetten
4
Eiwitten
18
Vezels
12
Zout
1.1
Suiker
0