0
Winkelmand

Zoete aardappelgratin met Provençaalse kruiden

Geef deze aardappelgratin van zoete aardappel een Frans tintje met Provençaalse kruiden.Lekker voor de kerstdagen.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor 180 graden. Schil de zoete aardappels en snijd ze in zo’n dun mogelijke gelijke plakken. Snipper de rode ui fijn. Pers de teentjes knoflook uit.
  2. Meng de zoete aardappelplakjes met de verse slagroom, de gesnipperde rode ui, de uitgeperste knoflook, de Provençaalse kruiden en de helft van de geraspte kaas. Schep voorzichtig maar goed om. Kruid met peper en zout naar smaak.
  3. Vet een ovenschaal in met boter. Schep het zoete aardappelmengsel in de ovenschaal en druk lichtjes aan, zodat ze bovenkant gelijkmatig is. Bestrooi met de andere helft van de geraspte kaas.
  4. Bak de gratin ongeveer 35 minuten in de oven. Zet eventueel de grillstand de laatste vijf minuten aan voor een extra krokant korstje. Wordt de gratin te snel bruin, dek de ovenschaal dan de eerste tijd met aluminiumfolie af.

Ingrediënten

4 personen

1 kilogram zoete aardappel

250 milliliter slagroom

150 gram Vergeer geraspte gratinkaas

1 stuks rode ui

3 teentjes knoflook

2 theelepels Provençaalse kruiden

1 klontje boter

Ingrediënten

Voor 4 personen

2135170000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Melkan slagroom product photo
Melkan slagroommelkan Verse slagroom 35% vet 250ml1,25
Alternatief
1
Vergeer Gratinkaas geraspt product photo
Vergeer Gratinkaas gerasptVergeer Holland Kaas 45+ Geraspt Gratin 150g1,69
1
Rode ui duo product photo
Rode ui duoRode ui duo0,59
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
Verstegen Provençaalse kruiden product photo
Verstegen Provençaalse kruidenDeze Provencaalse kruiden van Verstegen bestaan uit basilicum, tijm, oregano, rozemarijn, peterselie en dragon.1,95
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1

Alternatief