0
Winkelmand

Zoete-aardappelschotel met salie en pecannoten

Tijdens de koude winterdagen is niets lekkerder dan een stevige overschotel. Probeer eens deze variant met zoete aardappels, roomkaas, salie, pecannoten en kandijkoekjes.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Stoom of kook de zoete aardappels gaar en stamp ze tot een puree. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Meng de aardappelpuree met de roomkaas en breng flink op smaak met zout en peper. Schep de puree in de ovenschaal.
  3. Smelt intussen de boter in een pan en bak hierin de salie met het broodkruim op middelhoge stand in circa 7 minuten goudbruin.
  4. Rooster de pecannoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof. Meng de koekkruimels met het broodkruim en de pecannoten.
  5. Bestrooi de ovenschotel met dit mengsel en bak in de oven in circa 30 minuten goudbruin.

Ingrediënten

4 personen

800 gram zoete aardappels geschild

300 gram roomkaas

3 eetlepels boter

10 blaadjes verse salie
of
3 eetlepels gedroogde salie

75 gram broodkruim
of
75 gram paneermeel

50 gram pecannoten

3 kandijkoekjes verkruimeld

Ingrediënten

Voor 4 personen

Aviko Zoete aardappel frites product photo
Aviko Zoete aardappel fritesAviko Zoete aardappel frites2,55
Alternatief
2
Monchou Verse Roomkaas product photo
Monchou Verse RoomkaasMonChou Roomkaas Verse 100 g Wikkel1,25
Alternatief
3
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Verse salie product photo
Verse salieVerse salie1,15
1
Verstegen Salieblad product photo
Verstegen SaliebladVerstegen Salieblad 15 g2,09
1
g'woonPaneermeel Naturel product photo
g'woonPaneermeel Naturelg'woonPaneermeel Naturel0,45
Alternatief
1
8710725008091 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Coop Kandijkoek product photo
Coop KandijkoekCoop Kandijkoek1,63
1

Niet beschikbaar

broodkruim
Geen product gevonden

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
725
Koolhydraten
62
Vetten
45
Verzadigde vetten
23
Eiwitten
14
Vezels
6
Zout
1.4
Suiker
0