0
Winkelmand

Zoete-aardappelstamppot met knolselderij, appel en tijm

Maak met dit recept eens een nieuwe variatie op het aloude stamppot concept.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de zoete aardappels met de knolselderij in 15-20 minuten gaar. Giet af en laat uitlekken.
  2. Verhit de helft van de boter en bak hierin de worstjes 4-6 minuten. Stamp de aardappels met de knolselderij grof met de rest van de boter en de melk.
  3. Schep de appel, tijm en de helft van de ui erdoor en breng op smaak met zout en peper. Garneer de stamppot met de rest van de ui en serveer met de worstjes.

Ingrediënten

4 personen

1 kilogram zoete aardappel geschild, in blokjes

400 gram knolselderij geschild, in blokjes

100 gram boter

4 merguezworstjes ingeprikt

125 milliliter warme melk

2 appels geschild, grof geraspt

0.5 eetlepel tijm gehakt
of
0.5 eetlepel rozemarijn gehakt

1 rode ui gesnipperd

Ingrediënten

Voor 4 personen

2135170000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Knolselderij product photo
KnolselderijKnolselderij is een verrassend alternatief voor aardappels.0,89
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Runderchipolata product photo
RunderchipolataCoop Runderchipolata 8 x 40 gram3,49
1
Melkan Halfvolle melk product photo
Melkan Halfvolle melkMelkan Melk Verse Halfvolle 1 l Pak met punt1,09
Alternatief
1
Gala Kleine appeltjes product photo
Gala Kleine appeltjesCoop Appelen Royal Gala 60-70 mm Klasse I 1 kg Tas2,99
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.1,95
1
8712200757203 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Rode uien product photo
Rode uienRood 500 g COOP0,85
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
590
Koolhydraten
63
Vetten
29
Verzadigde vetten
17
Eiwitten
13
Vezels
11
Zout
0.9
Suiker
0