0
Winkelmand

Zoete-aardappelstamppot met knolselderij, appel en tijm

Maak met dit recept eens een nieuwe variatie op het aloude stamppot concept.

Bereiding
Ingredi├źnten

Bereiding

  1. Kook de zoete aardappels met de knolselderij in 15-20 minuten gaar. Giet af en laat uitlekken.
  2. Verhit de helft van de boter en bak hierin de worstjes 4-6 minuten. Stamp de aardappels met de knolselderij grof met de rest van de boter en de melk.
  3. Schep de appel, tijm en de helft van de ui erdoor en breng op smaak met zout en peper. Garneer de stamppot met de rest van de ui en serveer met de worstjes.

Ingredi├źnten

4 personen

1 kilogram zoete aardappel

400 gram knolselderij

100 gram boter

4 merguezworstjes

125 milliliter warme melk

2 appels

0.5 eetlepel tijm
of

0.5 eetlepel rozemarijn

1 rode ui

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

Top! Van Coop Aardappelen zoet los product photo
Top! Van Coop Aardappelen zoet los3,29
Alternatief
1
Knolselderij product photo
Knolselderij0,89
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewust0,92
Alternatief
1
Runderchipolata product photo
Runderchipolata3,49
1
Zuivelmeester Halfvolle melk product photo
Zuivelmeester Halfvolle melk1,75
Alternatief
1
 product photo
appels
Alternatief
Verstegen Tijm product photo
Verstegen Tijm1,95
1
Verstegen Rozemarijn product photo
Verstegen Rozemarijn2,09
1
Rode uien product photo
Rode uien0,65
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
590
Koolhydraten
63
Vetten
29
Verzadigde vetten
17
Eiwitten
13
Vezels
11
Zout
0.9
Suiker
0