0
Winkelmand

Zoete-aardappeltaartjes met rode ui en salie

Serveer je aardappels eens anders met dit recept voor zoete-aardappeltaartjes met rode ui en kaas.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Rasp de kaas, snijd de uien in ringen en hak de salie fijn.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC en vet de taartvormpjes in. Kook de aardappelblokjes 3 minuten.
  3. Giet ze af en spoel er koud water over. Laat goed uitlekken.
  4. Klop de eieren los met zout en peper. Schep de helft van de kaas, de gehakte salie, de zoete aardappel en uienringen erdoor.
  5. Bekleed de vormpjes met het deeg en verdeel het aardappelmengsel erover. Bestrooi met de rest van de kaas en leg een blaadje salie erop.
  6. Bak de taartjes in het midden van de oven in 20-22 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een groene salade.

Ingrediënten

4 personen

300 gram zoete aardappels geschild, in kleine blokjes

3 eieren

100 gram oude kaas geraspt

blaadje salie (naar smaak toevoegen) om te garneren

blaadje salie (naar smaak toevoegen) om te garneren

2 rode uien in dunne halve ringen

4 plakjes hartigetaartdeeg ontdooid

Ingrediënten

Voor 4 personen

2135170000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Vergeer Extra oude kaas plakken product photo
Vergeer Extra oude kaas plakkenVergeer Holland XO gesneden kaas extra oud 175gr2,99
Alternatief
1
Verstegen Salieblad product photo
Verstegen SaliebladVerstegen Salieblad 15 g2,09
1
Gesnipperde rode uien product photo
Gesnipperde rode uienGesnipperde rode uien1,75
Alternatief
1
Koopmans Deeg voor Hartige Taart product photo
Koopmans Deeg voor Hartige TaartKoopmans deeg hart taart 450gr1,39
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
330
Koolhydraten
39
Vetten
12
Verzadigde vetten
6
Eiwitten
15
Vezels
3
Zout
1.3
Suiker
0