0
Winkelmand

Zoete bladerdeeghapjes met frambozenroomkaas

Zoek jij een heerlijk hapje voor op tafel tijdens bijzondere/gezellige gelegenheden? Probeer eens deze zoete bladerdeeghapjes met frambozenroomkaas uit!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Snijd de plakjes bladerdeeg in 4 vierkanten (totaal 8). Duw de vierkantjes in een muffinvorm en bestrijk de randjes met losgeklopt eigeel.
  3. Snijd vierkantjes van bakpapier, leg deze in de muffinbakjes en vul met gedroogde bonen of rijst om blind te bakken. Bak de bladerdeegbakjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin. Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling, laat de bakjes afkoelen en neem ze uit de vorm.
  4. Meng in een keukenmachine de roomkaas met de frambozen (houd er 8 apart om te garneren) en vanillesuiker. Voeg eventueel wat extra poedersuiker toe naar smaak.
  5. Schep wat van de frambozenroomkaas in de bladerdeegbakjes, druk er 1 framboos bovenop en bestrooi met poedersuiker.

Ingrediënten

2 plakjes bladerdeeg

1 eidooier losgeklopt

100 gram roomkaas

125 gram frambozen

1 zakje vanillesuiker

poedersuiker (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 0 personen

Koopmans Bladerdeeg product photo
Koopmans BladerdeegKoopmans Bladerdeeg Origineel 450gr0,99
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Monchou Verse Roomkaas product photo
Monchou Verse RoomkaasMonChou Roomkaas Verse 100 g Wikkel1,25
Alternatief
1
g'woon Frambozen product photo
g'woon Frambozeng'woon Frambozen1,99
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanillesuiker product photo
Dr. Oetker VanillesuikerDr. Oetker Vanillesuiker 8 g Zakje0,69
Alternatief
1
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,79
Alternatief
1

Alternatief