0
Winkelmand

Zoete rijsttaart met speculaaskruidenbodem

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Vermeng de suiker en boter met elkaar en zeef de bloem en speculaaskruiden erboven. Kneed dit met een eetlepel van het losgeklopte ei snel tot een soepel deeg. Verpak het in vershoudfolie of bakpapier en laat het in de koelkast minimaal een uur opstijven.
  2. Maak ondertussen de vulling: schraap het merg uit het vanillestokje. Breng de melk aan de kook met het vanillestokje en merg, suiker en rijst en laat op lage stand in 20 minuten zachtjes gaar koken. Roer af en toe over de bodem.
  3. Giet over in een schaal, verwijder het vanillestokje en laat een beetje afkoelen.
  4. Verwarm de oven voor op 175°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Vet de taartvorm in en bekleed met het deeg. Snijd de bovenkant van de rand netjes bij.
  5. Klop de eieren met het overgebleven deel van het losgeklopte ei in een paar minuten lichtgeel en schuimig en roer dit door de rijstepap tot alles goed is vermengd. Stort dit in de deegvorm en strijk de bovenkant glad.
  6. Bak de taart in het midden van de oven in 30 à 40 minuten gaar en lichtbruin.
  7. Laat helemaal afkoelen buiten de koelkast en garneer eventueel met stijf geslagen slagroom.

Ingrediënten

8 personen

100 gram bruine basterdsuiker

200 gram boter koud, in blokjes

bloem (naar smaak toevoegen) om te bestuiven

bloem (naar smaak toevoegen) om te bestuiven

1 eetlepel speculaaskruiden

2 eieren

1 vanillestokje opengesneden

1 liter volle melk

100 gram suiker

150 gram dessertrijst

2 eieren

Ingrediënten

Voor 8 personen

Van Gilse Donkere basterdsuiker product photo
Van Gilse Donkere basterdsuikerVan Gilse Donkere Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,79
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,38
Alternatief
1
Verstegen Specerijenmix voor koek & speculaas product photo
Verstegen Specerijenmix voor koek & speculaasVerstegen kruidenmix voor koek en speculaas 40 g Pot1,65
1
Coop Scharreleieren product photo
Coop ScharreleierenCoop Scharreleieren2,99
Alternatief
1
Verstegen Vanille stokje product photo
Verstegen Vanille stokjeVerstegen vanille 2 g zakje4,19
Alternatief
1
Melkan Volle melk product photo
Melkan Volle melkMelkan Melk Verse Volle 1 l Pak met punt1,19
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
Lassie Dessertrijst product photo
Lassie DessertrijstLassie Dessertrijst 400 gram1,25
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
585
Koolhydraten
72
Vetten
27
Verzadigde vetten
17
Eiwitten
13
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0