0
Winkelmand

Zomerse tomatensoep met watermeloen en komkommer

Gazpacho met watermeloen en komkommer. Een verrassend lekkere, koude soep boordevol vitaminen!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de helft van de watermeloen in grove stukken en snijd de andere helft in kleine blokjes. Leg de tomaten enkele tellen in kokend water. Pel ze en snijd 2 tomaten in kleine blokjes en snijd de rest in grove stukken.
  2. Snijd de helft van de komkommer in kleine blokjes en snijd de rest in stukken. Hak de helft van de basilicumblaadjes grof en hak de rest fijn. Snijd de bosui in stukken.
  3. Pureer de grove stukken watermeloen met de grove stukken tomaat en komkommer, de grof gehakte basilicumblaadjes en de bosui. Breng op smaak met peper.
  4. Schep alle ingrediënten door elkaar en zet deze tomatensoep circa 30 minuten in de koelkast. Zet intussen 6 lichtvochtige glazen in de diepvries. Serveer de soep in de koude glazen.

Ingrediënten

6 personen

1 kleine watermeloen geschild, zonder pitten

8 tomaten ingekruist

0.5 komkommer

komkommer (naar smaak toevoegen)

1 bosje basilicum

1 lente-/bosui

1 citroen rasp en sap
of
2 limoenen rasp en sap

Ingrediënten

Voor 6 personen

Watermeloenen product photo
WatermeloenenWatermeloenen3,99
Alternatief
1
8715817022146 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Komkommer product photo
KomkommerKomkommer0,55
Alternatief
1
8710147572545 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
3545 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Limoenen product photo
LimoenenVerpakt per 3 stuks. Fairtrade1,19
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
70
Koolhydraten
13
Vetten
1
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
2
Vezels
2
Zout
0
Suiker
0