0
Winkelmand

Zonnige abrikozenjam

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Pureer de abrikozen met de appel. Meng deze abrikozenpuree met de sinaasappelrasp en sap, het citroensap, de tijm, amandelen en geleisuiker.
  2. Breng dit mengsel aan de kook en kook de jam circa 6 minuten op middelhoge stand. Roer regelmatig om verbranden te voorkomen.
  3. Verwijder de tijm, giet de jam in 2 brandschone potjes en draai de deksels strak dicht. Keer de potjes om en laat 5 minuten staan.
  4. Keer de potjes weer om en laat volledig afkoelen.

Ingrediënten

300 gram abrikozen zonder pit

1 appel geschild, in blokjes

1 sinaasappel rasp en sap

3 eetlepels citroensap

6 takjes tijm

25 gram amandelen grof gehakt

250 gram geleisuiker

Ingrediënten

Voor 0 personen

Abrikozen zonder pit product photo
Abrikozen zonder pitAbrikozen 250gr2,99
Alternatief
2
Gala Kleine appeltjes product photo
Gala Kleine appeltjesCoop Appelen Royal Gala 60-70 mm Klasse I 1 kg Tas2,99
Alternatief
1
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,89
Alternatief
1
Lemondor Citroensap product photo
Lemondor CitroensapLemon Plus lemon juice with flavoured oil 125 ml0,99
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.1,95
1
Geroosterde amandelen ongezouten product photo
Geroosterde amandelen ongezoutenCoop Geroosterde Amandelen 190 gram3,68
Alternatief
1
Van Gilse Geleisuiker speciaal product photo
Van Gilse Geleisuiker speciaalVan Gilse Geleisuiker Speciaal 500 Gram Stazak1,59
Alternatief
1

Alternatief