0
Winkelmand

Zuurkoolschotel met gehakt en zoete aardappelpuree

Vandaag eten we zuurkoolschotel met gehakt en zoete aardappelpuree.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in stukken. Breng een pan water aan de kook, kook de zoete aardappel 8 - 10 minuten en stamp vervolgens tot een grove puree.
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de tomatenpuree en het gehakt toe en rul in 8 minuten gaar.
  3. Verdeel de zuurkool over de bodem van een ovenschaal, volg met het gehakt en eindig met de zoete aardappelpuree. Plaats de ovenschaal 20 minuten in de oven.
  4. Verdeel de zuurkoolschotel over de borden en garneer met de basilicumblaadjes.

Ingrediënten

4 personen

500 gram zuurkool

300 gram rundergehakt

1 kilogram zoete aardappelen

1 ui

1 teentje knoflook

70 gram tomatenpuree

8 blaadjes basilicum

Ingrediënten

Voor 4 personen

Kramer's Zuurkool product photo
Kramer's ZuurkoolKRAMER RAUWE ZUURKOOL NATUREL 500 GRAM0,53
Alternatief
1
8710725051806 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
2135170000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Grano ui product photo
Grano uiTop! van Coop Ui XL0,49
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogKnoflook droog1,19
Alternatief
1
g'woon Tomatenpuree dubbel geconcentreerd product photo
g'woon Tomatenpuree dubbel geconcentreerdg'woon tomatenpuree dubbel geconcentreerd 140gr0,49
Alternatief
1
8710147572545 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief