0
Winkelmand

Zuurkoolstamppot met spekjes

Een heerlijk Hollands recept voor zuurkoolstamppot met spekjes.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappelen met zout in 20 minuten gaar.
  2. Kook intussen de zuurkool met een scheut water 20 minuten.
  3. Smelt de helft van de boter en bak hierin de spekblokjes uit.
  4. Giet de aardappelen af, giet de melk erbij, voeg de rest van de boter toe en stamp tot een gladde puree.
  5. Giet de zuurkool af en schep deze met de spekjes door de puree.
  6. Verwarm de stamppot nog even - goed roerend - en voeg zout en peper naar smaak toe.

Ingrediënten

4 personen

1 kilogram kruimige aardappel geschild, in stukken

500 gram zuurkool

75 gram boter

200 gram mager gerookt spek in blokjes

100 milliliter melk warm

Ingrediënten

Voor 4 personen

Kruimige aardappelen groen product photo
Kruimige aardappelen groenKruimige aardappelen groen3,99
Alternatief
1
Kramer's Zuurkool product photo
Kramer's ZuurkoolKRAMER RAUWE ZUURKOOL NATUREL 500 GRAM0,57
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Slagerskwaliteit gerookte spekreepjes product photo
Slagerskwaliteit gerookte spekreepjesSlagerskwaliteit gerookte spekreepjes3,79
Alternatief
1
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
510
Koolhydraten
41
Vetten
30
Verzadigde vetten
16
Eiwitten
14
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0