0
Winkelmand

Zuurkoolstamppot van Ilse Heijnen

Probeer eens deze zuurkoolstamppot met shoarmavlees!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappels in 15 minuten gaar in een pan water.
  2. Kook de zuurkool in een andere pan in een laagje water.
  3. Snipper de uien en snijd de paprika in reepjes.
  4. Verhit in een koekenpan de olie en bak hierin het shoarmavlees mooi bruin.
  5. Doe de uien en de paprika erbij en laat alles 5 minuten zachtjes stoven.
  6. Giet de aardappels en de zuurkool af en vang het vocht op.
  7. Maak van de aardappels een stamppot.
  8. Gebruik het kookvocht om de puree smeuïg te maken.
  9. Roer de zuurkool erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  10. Schep tot slot het shoarmamengsel en de knoflooksaus door de stamppot.

Ingrediënten

4 personen

1 kilogram kruimige aardappels

500 gram zuurkool

1 eetlepel olie

400 gram shoarmavlees

2 uien

1 rode paprika

zout (naar smaak toevoegen)

peper (naar smaak toevoegen)

2 eetlepels knoflooksaus

Ingrediënten

Voor 4 personen

Kruimige aardappelen groen product photo
Kruimige aardappelen groenKruimige aardappelen groen4,29
Alternatief
1
Kramer's Zuurkool product photo
Kramer's ZuurkoolKRAMER RAUWE ZUURKOOL NATUREL 500 GRAM0,53
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 250ml2,89
Alternatief
1
Shoarmavlees reepjes product photo
Shoarmavlees reepjesShoarmavlees4,09
Alternatief
1
Grano ui product photo
Grano uiTop! van Coop Ui XL0,49
Alternatief
2
3491 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Verstegen 4 seizoenen peper product photo
Verstegen 4 seizoenen peperVerstegen 4-seizoenen peper 43 g Pot2,85
Alternatief
1
Knoflooksaus product photo
KnoflooksausKnoflooksaus1,00
Alternatief
1

Alternatief